دولت4.8میلیارد دلار برای بازسازی مدارس داده/اجلاس سران مدرسه ایمن؛فردا
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش پانا؛مرتضی رئیسی در نشست خبری امروز 11مهرماه که به مناسبت برپایی اجلاس بین المللی سران مدرسه ایمن در سامان نوسازی مدارس کشور برگزار شد گفت: دومین اجلاس رهبران مدرسه ایمن 12 و 13 مهرماه مطابق با 4 و 5 اکتبر 2005 در ایران و به میزبانی آموزش و پرورش برگزاری می شود.
وی ادامه داد: این اجلاس به مدت 2 روز است که در روز اول 12 مهرماه شرکت کنندگان از 23 کشور و 9 نهاد بین المللی حضور دارند.همچنین مدعوان خارجی نیز تعدادشان بیش از 46 نفر است.
رئیسی تصریح کرد: در این اجلاس از تعدادی از مدارسی که مقاوم سازی، تخریب و بازسازی شده است که توسط خیرین و از منابع دولتی و غیردولتی تامین شده است بازدید می شود.
وی با اشاره به اینکه روز رسمی برگزاری اجلاس 13 مهرماه است ادامه داد: در این روز تعدادی از وزرای کشور مدعو و بقیه در سطح معاونین و مدیران ارشد 23 کشور حضور خواهند داشت.
رئیسی با بیان اینکه این اجلاس دومین اجلاس در سطح جهان است گفت: این اجلاس در خصوص سه مولفه اساسی در زمینه افزایش ایمنی مدارس بحث می شود و در نهایت پس از بررسی نقشه راه درباره برنامه های اجرایی کشورهای مختلف در زمینه ایمنی مدارس بحث خواهد شد.
رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور اشاره کرد: بر اساس بررسی های صورت گرفته برای افزایش سطح ایمنی مدارس باید به سه مولفه توجه شود. تامین زیرساخت فضا و تجهیزات یکی از مولفه ها است که بر اساس مصوبه مجلس هفتم ایمنی مدارس از یک سوم به دو سوم افزایش پیدا کرده است.
وی به دومین مولفه اشاره کرد و افزود: آموزش مسائل ایمنی به تمام عواملی که در مدرسه حضور دارند و بحث مدیریت بحران از دو مولفه اساسی دیگر در برگزاری این اجلاس هستند.
رئیسی با اشاره به اینکه مدرسه ایمن در فصل مشترک این سه مولفه است گفت: در اجلاس تهران در خصوص اقدامات عملی کشورهای مختلف برای آینده بحث می شود همچنین ایران در زمینه ارائه خدمات فنی و مشاوره به سایر کشورها با توجه به تجربه 9 ساله خود گزارش ارائه می دهد.
وی خاطرنشان کرد: در این اجلاس از متخصصین کشور و اساتید دانشگاه برای تجربه اندوزی و بومی سازی مسائل مدارس دعوت شده است. همچنین در این اجلاس دستیار ویژه دبیرکل سازمان ملل (خانم والسن) حضور دارد که با همکاری آموزش و پرورش این اجلاس را رهبری می کند.
رئیسی در خصوص ملاقات های دوجانبه با سایر وزرای 23 کشور عنوان کرد: در این اجلاس ملاقات هایی صورت می گیرد و اجلاس را علمی و بین المللی می کند خروجی این اجلاس توصیه و الزاماتی است که همه 23 کشور می پذیرند و نتیجه آن منجربه یک سند بین المللی می شود که در کشور ایران 23 کشور روی آن توافق کرده اند.
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: دولت برای تخریب و بازسازی مدارس کشور 4.8 میلیارد دلار که مطابق با 5 هزار و 500 میلیارد تومان است به سازمان نوسازی تحویل داده است از این اعتبار بیش از 66 هزار کلاس درس برای مقاوم سازی در نظر گرفته شد که 29 هزار کلاس درس به مرحله اجرای مقاوم سازی رسید.
وی با اشاره به اینکه این مدارس تبدیل به یک پایگاه امداد و نجات شدند افزود: با اعتبار 5 هزار و 500 میلیارد تومان بیش از 64 هزار کلاس درس به مرحله اجرای مقاوم سازی رفت که از این تعداد 60 هزار کلاس مطابق با استاندارد بود در حقیقت بیش از 11 میلیون متر مربع فضا تخریب و بازسازی شد.
رئیسی خاطرنشان کرد: 90 درصد از اعتبارات عمرانی سال 94 آموزش و پرورش در راستای افزایش ایمنی مدارس صرف شده است که در سال 92-93 ، 64 هزار کلاس درس و امسال 40 هزار کلاس با بخاری خداحافظی کرده و به سیستم گرمایشی استاندارد مجهز شدند.
رئیس سازمان نوسازی، تجهیز مدارس کشور بیان کرد: امیدواریم برگزاری این اجلاس که معرفی اقدامات ایران را در پیش دارد منجر به این شود که یک سوم از مدارس باقی مانده مقاوم سازی شود.
رئیسی تاکید کرد: در کتب درسی ایمنی مدارس باید آموزش داده شود چرا که ایران در بحث ایمنی فیزیکی مدارس پیشرفته است.
وی افزود:امسال مبلغی حدود هزار و 340 میلیارد تومان اعتبار برای مقاوم سازی مدارس داشتیم که 90 درصد تخصیص پیدا کرد. در حقیقت بیش از 2 هزار و 100 میلیارد تومان معادل 350 میلیون دلار امسال برای ایمنی مدارس هزینه می شود.