صندوق ذخیره،اتکایی برای بازنشستگان فرهنگی است/ورود به بخش پتروشیمی
رئیس شورای سیاستگذاری صندوق ذخیره فرهنگیان و وزیر اسبق آموزش و پرورش گفت: صندوق باید در آینده واحدهای موجود را که فعالیت آن ها هم جهت با آیین نامه نیست، تبدیل به احسن کند.
مرتضی حاجی درباره فعالیت های صندوق ذخیره فرهنگیان، گفت: هدف صندوق ذخیره فرهنگیان این است که فرهنگیان با پس اندازی که ماهیانه با رضایت و اجازه از حقوقشان کسر می شود بعلاوه کمکی که دولت معادل آن انجام می دهد، عضو صندوق از سود حاصل از این سرمایه، بعد از بازنشستگی از مبلغ قابل قبولی برخوردار شوند.
وی با بیان اینکه صندوق ذخیره فرهنگیان در زمان تاسیس خود در قانون پایگاه و جایگاه خاصی پیدا کرد، افزود: این اهمیت در دولت گذشته کم شد و جا دارد اکنون که مقطع تنظیم برنامه ششم توسعه است، این اهمیت به جایگاه خود بازگردد.
حاجی بیان کرد: باید کمک های قانونی که در دولت قبل به طور ناقص پرداخت شد، احیا شود و صندوق شرایط سابق را پیدا کند زیرا صندوق نقطه اتکایی برای اداره بازنشستگی معلمان است.
وی اشاره کرد: انتظار می رود در این مقطع صاحب نظران کمک کنند تا برای مسایل جدی آموزش و پرورش احکام مناسبی در قانون برنامه آینده درج شود و به خصوص نیازهای آنی سازمان عظیم مدنظر قرار گیرد.
توجه به مسایل آموزش و پرورش با افزایش روحیه معلمان درارتباط است
وزیر اسبق آموزش و پرورش گفت: برای افزایش روحیه و انگیزه معلمان همچنین حل مسایل مالی آموزش و پرورش مناسب است این وزارت خانه، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و کمیسیون های مجلس شورای اسلامی مسایل مختلف آموزشی را مورد توجه قرار دهند.
وی در خصوص فعالیت صندوق ذخیره فرهنگیان برای اعضا، تصریح کرد: سایتی که در اختیار اعضا قرار گرفته است اطلاعات هر عضو را نشان می دهد.
حاجی با اشاره به اینکه سیاست گذاری در حد بررسی آیین نامه و سیاست کلان متعلق به اعضای صندوق ذخیره فرهنگیان است.
ورود صندوق به سرمایه گذاری در بخش پتروشیمی
رئیس شورای سیاست گذاری صندوق ذخیره فرهنگیان در خصوص ورود صندوق به بحث پتروشیمی، گفت: سودآوری این بخش از بخش های دیگر بیشتر و سرمایه گذاری کم رنگ تر است. در این بخش، امکان جذب سرمایه خارجی مهم فراهم است که فعالیت صندوق را بهره ور می کند.
وزیر اسبق آموزش و پرورش با اشاره به اینکه صندوق ذخیره یک صندوق سرمایه گذاری و بیمه مکمل بازنشستگی است، خاطرنشان کرد: شورای سیاست گذاری آیین نامه سرمایه گذاری را تصویب کرده و بخش های اولویت دار برای سرمایه گذاری را معلوم کرده است. بر این اساس صندوق باید در آینده واحدهای موجود را که فعالیت آن ها هم جهت با آیین نامه نیست، تبدیل به احسن کند و در بخش هایی که توصیه شده سرمایه گذاری کند.
90 درصد از فرهنگیان عضو صندوق هستند
حاجی در پاسخ به این سوال که آیا سودآوری در سیاست گذاری ها ملاک صندوق ذخیره فرهنگیان است، تصریح کرد: بیش از 90 درصد فرهنگیان عضو صندوق هستند لذا سود صندوق سود فرهنگیان است.
وی ادامه داد: بخشی از سود حاصل از فعالیت های صندوق صرف توسعه سرمایه گذاری ها می شود و بخشی بین سرمایه گذاران توزیع می شود. پرداخت به معنای اضافه شدن به موجودی فرهنگیان است که به عنوان واحدهای سرمایه گذاری آن ها که آیین نامه آن هم به تصویب رسیده منظور خواهد شد.
رئیس شورای سیاست گذاری صندوق ذخیره فرهنگیان در پاسخ به مقایسه شرایط صندوق ذخیره فرهنگیان کنونی با دوران وزارت خود، اشاره کرد: در زمان وزارت بنده صندوق در شرایط پرتحرک و مناسب اقتصادی فعالیت می کرد و بخش هایش سودآوری مناسب به نسبت بازار آن روزها داشت اما امروز در شرایط رکود هستیم لذا مقایسه این 2 زمان مناسب نیست چون شرایط فعالیت متفاوت است.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته صندوق ذخیره فرهنگیان سود قابل توجه و قابل قبولی داشت امیدواریم برای سال آینده نیز شرایط اقتصادی بهبود یابد و رکود پشت سر گذاشته شود و صندوق نیز رونق خوب و روشنی را پیش رو داشته باشد.